Skip to content

VVS voksenlærling løn

Søg efter et VVS job nemt og hurtigt her

Går du med tanker om at gå i lære som VVS’er, så vil du naturligvis gerne vide mere om, hvordan din økonomi kommer til at se ud. Det vil især være tilfældet, hvis du skal være voksenlærling. I et sådant tilfælde har du nemlig sandsynligvis udgifter, der skal betales.

Heldigvis er det ikke svært at finde ud af, hvad du kommer til at blive betalt i den periode, hvor du er ansat som voksenlærling. Det skyldes, at der er en overenskomst på området. Derfor er det også denne overenskomst, der kommer til at definere din VVS voksenlærling løn.

Hvad tjener en VVS-voksenlærling?

Hvis du er blevet ansat som voksenlærling, så får du mere i løn, end en normal lærling. Desuden får du det samme i løn fra første til femte læreår. I den seneste overenskomst lyder satsen for en voksenlærling på 127,10 kr. i timen.

Her er det naturligvis værd at nævne, at der kan være firmaer, hvor du kan forhandle dig til en bedre voksenlærling løn VVS. De fleste steder holder de sig dog blot til overenskomsten. Derfor er det en god idé, at du forventer at blive betalt i henhold til denne.

Du har også krav på betaling for overarbejde

Hvis du som voksenlærling arbejder over, har du ikke blot krav på at få din faste timeløn. Du har også krav på at få et tillæg. For første og anden time lyder dette tillæg på 41,80 kr., men allerede fra tredje time stiger det til 91,30 kr.

Er du villig til at arbejde over, er der derfor flere penge at tjene. Det er også værd at nævne, at du har krav på at få det samme tillæg betalt, hvis du skal køre på arbejde uden for den daglige arbejdstid. Det gælder også i weekender, på helligdage og på dine fridage.