Skip to content

VVS løn

Søg efter et VVS job nemt og hurtigt her

Gør du dig tanker om at blive uddannet VVS’er? Hvis du overvejer dette, er det meget naturligt, at du gerne vil have et indblik i økonomien. Det er nemlig de færreste, der har lyst til at uddanne sig til et job, uden først at være bekendt med lønnen.

Derfor er der mange, der nysgerrige efter at få kendskab til den gængse VVS løn. I denne forbindelse er det vigtigt at slå fast, at der er mange faktorer, der spiller ind. Af denne grund er det ikke muligt at give et konkret svar på, hvad en VVS’er løn lyder på.

Hvad tjener en VVS’er?

Som der er givet udtryk for herover, er det meget svært at give et konkret svar på, hvad en VVS’er tjener. Det skyldes, at der er flere faktorer, der har betydning for en VVS installatør løn. Derfor er det også noget, der varierer meget fra firma til firma.

Ifølge Danmarks Statistik lyder den gennemsnitlige månedsløn dog på 35.625 kr. for en nyuddannet VVS-montør. Her er det værd at nævne, at der er tale om et beløb inklusive pension, tillæg, værdi af personalegoder mv. Det betyder, at den egentlige løn er lidt lavere.

Mere arbejde betyder mere løn

Det er vigtigt at nævne, at det mange steder er stort set op til dig selv, hvad du vil tjene. Hvis du er villig til at arbejde meget, så er der også flere penge at tjene. Det er nemlig ikke hos alle firmaer, at de vælger at give en fast VVS-installatør løn til deres ansatte.

Nogle steder vælger de at betale deres ansatte for det arbejde, der bliver udført. Er man klar til at tage imod mange opgaver og arbejde mere end 37 timer, er der derfor også flere penge at tjene. Det er dog ikke alle, der har lyst til at skulle gøre dette.

Geografi har også betydning

Som angivet flere gange, så er der flere ting, der spiller ind i forhold til en VVS’ers løn. Blandt andet vil der være forskel på, hvor mange timer man skal arbejde. Hertil er der også forskel på, hvorvidt du bliver ansat i et firma med base i København eller Aabenraa.

Normalt er der flere penge at tjene i de store danske byer. Vil du være sikker på at få den højest mulige løn, skal du derfor ansættes hos et firma i f.eks. København eller Aarhus. Her skal du blot huske, at der som regel også følger højere leveomkostninger med.